omegan.blogg.se

Fördomar om seglare och deras båtar

Publicerad 2023-04-27 09:14:00 i Allmänt,

Vad har du för föreställning kring en som seglar Misil v/s Bavaria. Visst skapar man sig två helt skilda figurer i sina inre bilder. Titta gärna in på https://www.blur.se/about/fordomar/ där man har listat en hel del segelbåtar och dess karikatyrer till seglare. Ganska roligt faktiskt.

Av alla båtar jag har haft så är Misilen den med mest personlig anknytning. Vilken härlig relation det blev. Misilen andades så mycket Fredrik. Gul, 70-talsdesign, fantastisk mahognyinredning och seglingsegenskaper som också harmonierade med allt det där. Väldigt trygg och snäll i sina rörelser men samtidigt ruggigt bra seglare. Dags att bekänna färg. Hur pass väl stämmer min personlighet med https://www.blur.se/about/fordomar/

Misil: 30-40 år som antingen ärvt båten av pappa eller blev kär när han såg den första gången. Har inget seglarställ, utan kör med snickarbyxor året runt. Alltid en burk lack och pensel inom räckhåll. Seglar mycket och gärna, helst halvvind, men ”båtsäsongen” för en Misilare är september till maj då saker skall renoveras & lackas. Frun tror han har ett vanligt jobb. Har Macintosh hemma. Kör liten fransk bil eller välhållen Saab från 1985.

Jo men det där stämde äckligt bra. Runt 40 år när det begav sig och jag blev definitivt kär vid första ögonkastet. Knappast att jag har något seglarställ eller märkeskläder. Båtfixet är alltid närvarande och båtsäsongen är inte enbart segling utan perioden med projekt är minst lika rolig. ”Frun tror han har ett vanligt jobb” Jaha där menar man att jag själv överdramatiserar och höjer mitt eget jobb medans min fru inte tror eller tycker det är så märkvärdigt? Jo det kan nog också stämma. Dator har jag inte hemma, men annars hade Mac varit mkt sannolik. Har kört franskt och min favorit är Saab. Seglar mycket och gärna, helst havlvvind! Ja gudars vad det där stämmer fint!

Så avslutningsvis till typen som seglar Bavaria så vi har något att jämföra med enl;  https://www.blur.se/about/fordomar/

Baviaria: Glada och aktiva. Färglada kläder. Golfar. Har många barn och/eller bekanta ombord. Som charterturister typ. Tacksamma för hjälp och tips. Tycker det fladrar trevligt i storseglet när man kör rakt mot vinden för motor. Kör Skoda eller Svenskt.

Bra men ganska snäll beskrivning. Jag hittade en annan hemsida om just Bavariafamiljen. Kolla in följande;

https://spaningostersjon.se/spaningar/bavaria-familjen

Den är mycket mer nyanserad och drar det hela ytterligare en nivå. En annan level som man säger. Riktigt roligt bla om BavariaMamman.

Mamma Bavaria blir snabbt retlig och rastlös så fort hon knäppt ett par riktigt ”bra” instagramselfie, tagna lite uppifrån med ett glas Cava i handen och solbrillor på.

21 april

Publicerad 2023-04-21 22:10:00 i Segling,

 
Premiärsegling!
Ganska tidigt!
Eller till och med rekordtidigt!
Och denna vår var ganska kall, eller till och med rekordkall. Motstridigt,  men så var det och så är det. Det är som det är.
 
Hursomhest ejdern är i högform. Både Gudingen och Ådan håller igång hoandet. Vilket härligt fågelläte den har, ejdern.
 
 
 

montering av badbrygga pågår

Publicerad 2023-04-07 08:05:00 i Segelbåtsfix,

Sitter den rakt?
 
Jo men det verkar så, rakt alltså! Kanske ser ni koordinatsystemet i blyerts på akterspegeln. Det gick åt för att ha några hållpunkter att hålla sig i så att säga. Hur vi än mätte så diffade det med en centimeter . Nåja det är väl förmodligen en väldigt liten felmarginal på en 80-tal båt. Har hört att det kan skilja väldigt mkt på styrbord v/s babord som inte ögat ser.
En kassettstege ska på också såklart. Den ser rel liten ut. Att Omega 30 har en riktigt riktigt stor röv ser man tydligt nu. Men visst, allt är relativt.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela