omegan.blogg.se

Micke Lejnegard och båtTelevision

Publicerad 2024-05-24 15:05:13 i Segelbåtsfix,

Oj ojoj vilken tv du gjorde i höstas Micke Lejnegard. Med fokus på hantverket och problemlösning som kan uppstå för oss som gillar gamla båtar blev varje avsnitt en högtidsstund. Fantastiskt miljö där i Pålsundsviken också med ett gäng sköna likasinnade båtmänniskor. Och det där så satans fina med årstidsväxlingarna från vinter med en halvmeter snö till när det är som vackrast i naturen runt sjösättning blev det nästan för bra. Micke Lejnegard du hade ta mej fan allt.
Synd att du inte valde en segelbåt att jobba med. Men nu gjorde du inte det, så det påpekandet är bara dumt. Återigen så visar trä att det är ett oslagbart material. Även med en 80-tals plastsegelbåt finns det många trädetaljer att jobba med så ni behöver inte vara oroliga för en ickeigenkänningssituation. Oj där snackar vi sammansatt ord och troligen ett nytt sådant till svenska akademins ordlista.
 
"Bara att få lyxen att ta hand om ett sådant mästerverk som en träbåt är. Det är ett tillfälle som man verkligen bör ta vara på. Det är som att öppna en presentask, man lyfter på en däcksduk och finner 70 år gammalt virke som ser så gott som nytt ut"Micke.
 
Jag efterfrågade lite båtTv i höstas och nu fick jag det med besked. Tror inte man har gjort något som ens hamnar i närheten. Det skulle möjligtvis vara Valerius Hansson med sitt seglingsmagasin, På vinden. Han förevisade ett smidigt tillbehör i ett avsnitt nämligen focklocket. Notera också vadderingen som ska skydda hornen.
Det är bara att fälla över så blir det lugnt och fridfullt för focken över natten. Så praktiskt!
 




Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela